× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Η Λορέτα Τόσκα έλαμψε στον τελικό Νότιας Ευρώπης του Bacardi Legacy

-

Δημοσιεύτηκε στις 06/03/2017

Πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε στο θέατρο El Principato, της Μαδρίτης, ο τελικός του Bacardi Legacy, για τις χώρες της Νότιας Ευρώπης. Η Ελληνίδα mixologist, η ταλαντούχα Λορέτα Τόσκα, εντυπωσίασε την κριτική επιτροπή με το ευρηματικό της «Silver Lining» και πήρε την πολυπόθητη πρόκριση για τον παγκόσμιο τελικό του Μαΐου στο Βερολίνο.

Δεν είναι τυχαία αυτή η νίκη. Παρακολουθούμε χρόνια τώρα την συναρπαστική πορεία της Λορέτας πίσω από τις μπάρες της πόλης, που ξεχωρίζει από τους άντρες συναδέλφους της και διακρίνεται συνέχεια σε διαγωνισμούς, συνδυάζοντας το πείσμα και το ταλέντο με το ρίσκο και την φαντασία. Στη περίπτωση του Bacardi ανέβασε ακόμα περισσότερο το επίπεδο των επιδόσεων της. Το cocktail της «Silver Lining» αντιπροσωπεύει απόλυτα την ίδια. «Silver Lining» σημαίνει ότι πίσω από κάθε σύννεφο κρύβεται πάντα ο λαμπερός ήλιος. Όπως και στη ζωή μετά από κάθε δυσκολία, μπορεί να έρθει μια επιτυχία.

Εκείνη ξεκίνησε το bartending από ένα ατύχημα. Όταν σπούδαζε στην Καστοριά δημόσιες σχέσεις και παράλληλα εργαζόταν σε εστιατόρια χτύπησε, δεν μπορούσε να κινηθεί και υποχρεώθηκε να κάτσει πίσω από την μπάρα. Αυτό ήταν! Τη μπάρα την ερωτεύτηκε και υιοθέτησε το μότο ότι όποια αναποδιά και να έρθει στο τέλος τα πράγματα θα φτιάξουν. Με αυτή την έμπνευση έφτιαξε το δικό της σύννεφο, ένα λευκό ποτό, ανακατεύοντας το Bacardi με παγωτό βανίλια, μέλι, χυμό λάιμ, triple sec, δεντρολίβανο και μαύρο πιπέρι. Το αποτέλεσμα απόλυτα απολαυστικό, αρμονικό και πάνω από όλα ευχάριστο για τον ουρανίσκο.

Το «Silver Lining» δεν κέρδισε μόνο τους κριτές το βράδυ του τελικού ανάμεσα στους 20 διαγωνιζόμενους από Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία και Ελλάδα. Είχε ήδη αποκτήσει φανατικούς οπαδούς στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε όλες τις γειτονικές χώρες, που επισκέφτηκε η Λορέτα του τελευταίους μήνες ως guest σε δεκάδες μπαρ, για να μοιραστεί με τον κόσμο το συγκλονιστικό ποτό της. Ταξίδεψε με τρένο, με λεωφορεία, με αυτοκίνητα, πάντα με χαμόγελο, παρέα με τα υλικά της.

Τώρα τελικός της προορισμός είναι το Βερολίνο και της ευχόμαστε καλή επιτυχία, αυτή που έρχεται πάντα στο τέλος με ένα «Silver Lining». Στη δική της περίπτωση της έδωσε δύναμη να ξεπεράσει το έντονο τρακ που είχε σε άλλους διαγωνισμούς μπροστά στο κοινό και την έκανε πιο ώριμη, πιο δυνατή και πιο συγκεντρωμένη.

SILVER LINING 
50ml Bacardi Carta Blanca 
15ml Triple Sec
20ml χυμό λάιμ 
10ml μέλι 
30ml παγωτό βανίλια 

Εκτέλεση: Όλα τα υλικά εκτός από το παγωτό μπαίνουν στο shaker και προσθέτουμε πάγο. Χτυπάμε πολύ καλά, αφαιρούμε τον πάγο, βάζουμε το παγωτό και πάλι ανακατεύουμε καλά. Σουρώνουμε σε ποτήρι κουπέ και γαρνίρουμε με μαύρο πιπέρι και δεντρολίβανο.

Χρυσούλα Κυριακοπούλου [email protected]


Spirit News