× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Δοκίμασε 6 πειραγμένα Negroni στις αθηναϊκές μπάρες

-

Δημοσιεύτηκε στις 03/01/2018

Bartenders και έμπειροι drinkers βάζουν το Negroni πρώτο στη λίστα των κλασικών κοκτέιλ. Από το 1919, οπότε και το εμπνεύστηκε ο κόμης Camillo Negroni, μέχρι σήμερα, το διάσημο aperitivo αποτελεί δυνατό trend και αντικείμενο πειραματισμού στην παγκόσμια σκηνή του bartending. Αυτές είναι οι πιο ιδιαίτερες εκδοχές του στην Αθήνα.

#1 Μαγειρεμένα Negroni στο «Odori»

Στην αθηναϊκή βερμουτερία μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε διαφορετικά τζιν και βερμούτ ή να διαλέξεις κάποιο από τα δύο προχωρημένα twists του Μανώλη Λυκιαρδόπουλου. Tο Negroni Berries, με δικό τους blend από βερμούτ, μαγειρεύεται με berries κι εμπλουτίζεται με in-house bitters και τζιν. Στο Negroni Cafe το homemade blend από βερμούτ μαγειρεύεται με κόκκους καφέ και κακάο.

Negroni μαγειρεμένο με berries στο «Odori» (©Κοσμάς Κουμιανός) Negroni μαγειρεμένο με berries στο «Odori» (©Κοσμάς Κουμιανός)

#2 Παλαιωμένο Negroni στο «Barreldier»

Στο ατμοσφαιρικό μπαρ της οδού Βουλής, με φόντο τα βαρελάκια, ο Mario Basso μας βάζει στο νόημα της παλαίωσης. Το πληθωρικό Negroni του περιέχει το βερμούτ του Barreldier, που «ξεκουράζεται» για οκτώ μήνες σε δρύινα βαρέλια, κι ένα σπιρτόζικο blend από τρία τζιν.

#3 White truffle Negroni στο «42 barstronomy.Athens»

Στο ανανεωμένο από τον Σπύρο Κερκύρα «42 Barstronomy.Athens» το Negroni του head bartender Θάνου Κριμπούρα πρωτοτυπεί ακόμη και στο χρώμα. Το λευκό ποτό συνδυάζει το τζιν με λευκά βερμούτ, αρώματα λευκής τρούφας, λικέρ περγαμόντο Italicus και καραμέλα από Campari. Τελευταία πινελιά η γαρνιτούρα από λευκή σοκολάτα και λεμονοπίπερο.

#4 Negroni of the day στο «Feedέλ»

Το όμορφο κρυμμένο bistro της οδού Κτενά εντυπωσιάζει με ένα γεμάτο, πλούσιο και νόστιμο Negroni. Η σύνθεσή του είναι λαχταριστή: στο βερμούτ γίνεται εκχύλιση από φράουλες και στο τζιν από πιπεριά Φλωρίνης. Ο head bartender Αλέξανδρος Τσελέπης το προτείνει μαζί με τα χτένια που σερβίρει το μαγαζί.

#5 Safari Negroni στο «Meerkat»

Στο καινούργιο μπαρ στο Κουκάκι το Negroni είναι αποκάλυψη. Με μια μικρή και πρωτότυπη παρέμβαση ανεβαίνει γευστική πίστα. Στο Campari εκχυλίζεται ξυλάγγουρο, ενώ στο στόμα το ποτό εξελίσσεται σε διάφορα επίπεδα ωραίας πικράδας με πικάντικο τελείωμα.

#6 Negroni with a twist στο «9 Βήτα»

Το «9 Βήτα Home Bar» στο Χαλάνδρι ροκάρει εκτός από τα decks και στη δημιουργία του Negroni. Mε δύο βασικές παρεμβάσεις, δηλαδή την προσθήκη του ελληνικού βερμούτ και την πινελιά της αρμπαρόριζας, ο Κωνσταντίνος ­Βασιλακόπουλος σερβίρει ένα αρμονικό και παιχνιδιάρικο κοκτέιλ με μακρά επίγευση.

Χρυσούλα Κυριακοπούλου [email protected]


Spirit News