× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Οι in season προτάσεις στο ποτήρι της Μαίρης Ταλαιπώρου

Cocktails που καλωσορίζουν το φθινόπωρο, ενώ διατηρούν την καλοκαιρινή διάθεση

Δημοσιεύτηκε στις 05/09/2018

Η βραβευμένη bartender Μαίρη Ταλαιπώρου ανακατεύει ιδιαίτερα υλικά και δημιουργεί ποτά για όλα τα γούστα, που προκαλούν στον ουρανίσκο, ανάλογα με τις διαθέσεις, δροσερές ή θερμές εκρήξεις…

Πίσω από την μπάρα του Nikkei βρίσκουμε την ιδιαίτερη και εκκεντρική επαγγελματία, Μαίρη Ταλαιπώρου. Είναι πολύ δύσκολο να μην την προσέξεις, γιατί συνδυάζει την εντυπωσιακή εμφάνιση με το πάθος και το ταλέντο.


Μπορεί να τελείωσε εφαρμοσμένη Πληροφορική, αλλά την κέρδισε αμέσως η γοητεία της μπάρας. Η πρώτη επαφή ήταν τυχαία, όταν έψαξε δουλειά ως φοιτήτρια σε ένα ξενοδοχείο. Ο μετρ της πρότεινε το πόστο στο bar και… αυτό ήταν. Γεννήθηκε μια μεγάλη αγάπη. Από τότε, δεν έχει σταματήσει να δουλεύει στον χώρο του bartending, να ερευνά, να πειραματίζεται και να εξελίσσεται. Το δυνατό χαρτί της είναι η αγάπη της για τα ποτά.

Δεν σταματάει να ψάχνει και να ενημερώνεται για τις τάσεις, τα νέα προϊόντα και τις τεχνικές και να δημιουργεί μείξεις, που παντρεύουν τις εξωτικές νότες του Περού με τα αρώματα Ανατολής της Ιαπωνίας.
Αυτό, όμως, που θα σε κάνει να πας και να ξαναπάς να την βρεις στο Nikkei, εκτός από τις εξωτικές γεύσεις της, είναι η φιλοξενία. Σε αντιμετωπίζει σαν να είσαι καλεσμένος στο σπίτι της και δίνει μεγάλη σημασία στο να ετοιμάσει ένα ποτό που θα ικανοποιήσει τα προσωπικά σου γούστα. 


Έτσι και τώρα, μας προτείνει μερικά ωραία cocktails, που καλύπτουν όμως διαφορετικές γευστικές απαιτήσεις. Διαβάστε τα υλικά για να πάρετε μια ιδέα και πηγαίνετε μια βόλτα μέχρι το όμορφο Nikkei για να τα απολαύσετε από την ίδια…

Οι προτάσεις cocktails της Μαίρης

Γι' αυτούς που θέλουν κάτι φρουτένιο με μεγάλη και λίγο πικρή επίγευση, ιδανικό είναι το Mamakilla (η θεά της γονιμότητας στο Περού). Ως βασικό αλκοόλ έχει τη βότκα, που εμπλουτίζεται από ροζ γκρέιπφρουτ, μέλι, μουστάρδα, apricot brandy και φρούτα του πάθους.

Για όσους θέλουν κάτι δυνατό και δροσερό, προτείνει ένα ενδιαφέρον twist του Mai Tai, το Peruvian Mai tai, με ένα εξαιρετικό blend παλαιωμένων ρουμιών Jamaican και Spiced, φρέσκο lime, φρούτα του πάθους, φουντούκια και ελαιοσάκχαρα γκρέιπφρουτ. 
Ένα πολύ καλό όξινο cocktail, για τους οπαδούς του είδους, είναι το Pisco Sour, που δημιουργείται με το πάντρεμα του Barsol Pisco με αφρό λεμονιού και ζάχαρη, ασπράδι αβγού και Αngostura bitters.

Pisco sour Pisco sour

Στην περίπτωση που αγαπάτε την ντομάτα και τις καυτερές γεύσεις, πρέπει να δοκιμάσετε το Ojos de Bruja. Πολύ πρωτότυπο και ευφάνταστο, προκύπτει με αρωματισμό της βότκας με λεμόνι, θυμάρι και togarashi και προσθήκη χυμού πορτοκαλιού, βαλσάμικο περγαμόντου, ξύδι, φρέσκο χυμό καρότου και ένα homemade τομάτο mix με πορτοκάλι, ντομάτα, παλαιωμένο Porto, κρέμα horseradish και σουσάμι kimchi.

Χρυσούλα Κυριακοπούλου [email protected]


Spirit News