× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Αυτά είναι τα πιο hot νέα bars της πόλης

-

Δημοσιεύτηκε στις 19/01/2019

Μετρούν λίγους μήνες ζωής κι έχουν γίνει ήδη trend, το καθένα με το δικό του κοινό. Επισκεφθήκαμε τα πιο ενδιαφέροντα new entries της πόλης, δοκιμάσαμε τα κοκτέιλ τους και αναμεταδίδουμε.

Η νέα χρονιά μάς επιφύλαξε μια ολόφρεσκια μπαρότσαρκα, που περνάει από το Παγκράτι, το Κολωνάκι και το ιστορικό κέντρο και φτάνει μέχρι τα «αναβαθμισμένα» Πετράλωνα. Σε κάθε σταθμό απολαμβάνουμε μια ξεχωριστή fine drinking εμπειρία και μια νέα πρόταση για το αθηναϊκό nightlife.

Μπαίνουμε σε κινηματογραφικό σκηνικό με σουρεάλ κοκτέιλ, γινόμαστε μέλη μιας απολαυστικής αδελφότητας με αδυναμία στο gin, γνωρίζουμε από την αρχή το θρυλικό Mai Tai, ταξιδεύουμε σε ένα all day bar με βερολινέζικο αέρα, ανακαλύπτουμε σχέδια από πανέμορφα tattoos, με έμπνευση από τη δεκαετία του ’80 και απολαμβάνουμε ιταλικές after office μείξεις με ιδιαίτερα συστατικά... Πέντε σημεία στο χάρτη που θα σας δώσουν καινούργιες ιδέες για ένα σαφάρι στην πάντα ελκυστική νυχτερινή Αθήνα. Αλήθεια σκέφτεστε κάτι καλύτερο για το ξεκίνημα του 2019;

Μεγάλο comeback

Τη δεκαετία του ’90 το «Mai Tai», το πρώτο αυθεντικό after office bar στο Κολωνάκι, ήταν το hot point του κέντρου. Τώρα επιστρέφει δυναμικά, έχοντας στο τιμόνι της μπάρας του το δίδυμο Γιάννης Σαμαράς και Xavier Μισαηλίδης. Οι δυο τους διατήρησαν την καθαρόαιμη μπαρ φιλοσοφία κι έκαναν μόνο τα απαραίτητα φρεσκαρίσματα. Όσον αφορά τα κοκτέιλ, παίζουν με all time συνταγές όπως το Porn star και το Daiquiri, ενώ πρόσφατα πρόσθεσαν μια κατηγορία με δικά τους serve σε gin Τonic και μια ενότητα με Dry Martini.

Ραντεβού για ιταλικό aperitivo

Τo all day bar-restaurant «Spollati» στην Πλατεία Αγ. Ειρήνης επέστρεψε ανανεωμένο και μας ξανασυστήνεται με ελαφρώς διαφορετικό όνομα, μεγαλύτερη μπάρα και νέα cocktail list. Τo «Barrus by Spollati» διατηρεί την ιδιαίτερη ιταλική του φινέτσα, ενώ το μενού του έχει μεταμορφωθεί ολοκληρωτικά. Η λίστα κρασιών έχει εμπλουτιστεί με ενδιαφέρουσες ετικέτες, ενώ αυτή των κοκτέιλ έχει φρεσκαριστεί με ιδιαίτερες γευστικές επιλογές. Δοκιμάστε οπωσδήποτε και το πληθωρικό Othelo, με ουίσκι, ιταλικό λικέρ Averna, σιρόπι μαύρης μπίρας και celery barrel bitter.

Βερολινέζικα Πετράλωνα

Λίγες ημέρες πριν από την εκπνοή του 2018 τα Πετράλωνα απέκτησαν ένα νέο all day στέκι, που ακούει στο κωδικό όνομα «Rudu Bar». Θα το ξεχωρίσετε αμέσως από το ρετρό industrial βερολινέζικο σκηνικό και την επτάμετρη μπάρα του, που αναμφίβολα πρωταγωνιστεί στο χώρο. Την ημέρα το φυσικό φως που μπαίνει από την περιμετρική τζαμαρία δημιουργεί το καλύτερο σκηνικό για να πιείτε εξαιρετικές ποικιλίες καφέ, ενώ το βράδυ, όταν χαμηλώσουν τα φώτα και γνωστοί DJs της πόλης πιάσουν πόστο, μετατρέπεται στο απόλυτο στέκι για straight ποτά ή signature cocktails.

Η γευστική αξία της αδελφότητας

Η Πλατεία Προσκόπων στο Παγκράτι απέκτησε τη δική της μυστική αδελφότητα αλ αμερικέν. Το «Frater & Soror», στα λατινικά «αδελφέ και αδελφή», δημιουργεί όντως μια... συνωμοτική παρεΐστικη ατμόσφαιρα. Επιβλητικό ξύλο, ωραίο σκυρόδεμα και μοναδικά αντικείμενα πρωταγωνιστούν σε συνδυασμό με το gin και το fancy food, που υπογράφει ο βραβευμένος Δημοσθένης Μπαλόπουλος. Αυτοί που αγαπούν το λευκό απόσταγμα θα βρουν μια μεγάλη λίστα από σπάνιες και premium ετικέτες και μια ευρηματική ποικιλία σε Gin Τonic. Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν επίσης οι παραλλαγές κλασικών κοκτέιλ.

Κοκτέιλ για Όσκαρ

Το νέο μπαρ του «Divani Caravel», το «Juju Bar Restaurant», έκανε εντυπωσιακή πρεμιέρα πριν από μερικές εβδομάδες, εμπλουτίζοντας την αθηναϊκή bartending σκηνή με ένα πρωτότυπο κινηματογραφικό concept: τόσο ο χώρος όσο και τα κοκτέιλ είναι εμπνευσμένα από το «8½» του Φελίνι. Η διακόσμηση έχει σουρεαλιστικές αναφορές, μπλέκοντας ετερόκλητα στοιχεία, όπως έργα βίντεο αρτ με την κλασική ξύλινη μπάρα, ενώ το ίδιο σουρεάλ παιχνίδι γίνεται και στις signature συνταγές των κοκτέιλ.


Χρυσούλα Κυριακοπούλου [email protected]


Spirit News