Αυτό το μαγαζί είναι ο παράδεισος του design, ένα πανέμορφο κολάζ από ιδιαίτερα αντικείμενα-αντίκες που δημιουργεί ένα από τα πιο όμορφα θεατρικά σκηνικά της Αθήνας. Δεν μένει όμως εκεί. Κλέβει τις εντυπώσεις και στον ουρανίσκο με τις δουλεμένες προτάσεις του. Η ομάδα δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ο Δημήτρης Κιάκος που επιμελείται τα cocktails έχει δημιουργήσει μια συλλογή από κομψές μείξεις που συνοδεύουν ιδανικά τις ανανεωμένες γευστικές προτάσεις του σεφ Δημήτρη Δημητριάδη. Μαζί μας χαρίζουν μια upperclass, πρωτοποριακή εμπειρία
Iδιοκτήτης: Βαγγέλης Γερασίμου, Κώστας Σκουλικαράκης, Φώτης Σεργουλόπουλος , Βαγγέλης Γερασίμου, Φώτης Σεργουλόπουλος
Επιμέλεια λίστας: Δημήτρης Κιάκος
Head Bartender: Δήμητρα Αντωνακοπούλου
Bartender: Σπήλιος Χριστόφαλος
Ζηρίνη 2, Κηφισιά
2108086111, 6936144744
www.artisanal.gr
https://www.facebook.com/ARTISANAL-766057460098456
Οι χορηγοί των αθηνόραμα Bar Awards - Shaker Trophy 2017 συμμετείχαν ενεργά σε όλο το φετινό σαφάρι. Ειδικότερα το Perrier και το Lipton Ice tea, κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης των bar της Ελλάδας, αποτέλεσαν τον καμβά για ευρηματικά tailor made cocktails, χωρίς αλκοόλ. Δοκιμάσαμε πολλές ωραίες εκδοχές, οι καλύτερες βραβεύτηκαν από το Perrier και τη Lipton.
Στο «Baba Au Rum», με φόντο τους φοίνικες και εισιτήριο το on the spot cocktail Tiki Soda, κάναμε ένα απολαυστικό εξωτικό ταξίδι. Το Perrier μπήκε σε ποτήρι highball και ανακατεύτηκε με το ιδιαίτερο τροπικό σιρόπι μαρακούγια, αρωματικό κεράσι, πικάντικο μπαχάρι και ζωηρά εσπεριδοειδή. Οι παιχνιδιάρικες φυσαλίδες του Perrier ανέβασαν τις εντάσεις στον ουρανίσκο ακόμα παραπάνω και κέρδισαν τις εντυπώσεις. Το αποτέλεσμα, ένα ευχάριστο cocktail χωρίς αλκοόλ, αλλά γεμάτο πλούσιες και σύνθετες νότες που μένουν ως επίγευση και σε κάνουν να περνάς καλά.
Στο «Borsalino» ο Σταμάτης Σταματιάδης ακολούθησε πιστά τις οργανοληπτικές κατευθύνσεις της επιτροπής και χτύπησε στο σέικερ το απόλυτο customize cocktail. Βασικό στοιχείο της επιτυχημένης γεύσης, το Lipton Ice tea λεμόνι, που έκανε εξαιρετικό ντουέτο με το μέλι, το χρένο και το βασιλικό. H καλή οξύτητα του τσαγιού έδωσε έχτρα φρεσκάδα και όγκο στο no alcohol cocktail και ισορρόπησε με μαγικό τρόπο τη γλυκύτητα του μελιού. Αξίζει κάποιος να το δοκιμάσει, ως εναλλακτικό aperitivo, και να φρεσκάρει αμέσως τον ουρανίσκο του. Το μυστικό είναι το Lipton να είναι παγωμένο και να ανακατευτεί καλά με το μέλι.