Το μπαρ των Νίκου Μπάκουλη, Βασίλη Κυρίτση, Λευτέρη Γεωργόπουλου, Θάνου Τσουνάκα και Γιώργου Καίσαρη έχει έντονο ευρωπαϊκό αέρα και cocktails που δεν ακολουθούν την πεπατημένη. Το μενού του κρύβει πολλούς πειραματισμούς και υψηλές τεχνικές, που πραγματοποιούνται στο πρώτο οργανωμένο εργαστήριο μέσα σε μπαρ, στον επάνω όροφο του «Clumsies». Εκεί μαγειρεύτηκε ο κατάλογος που αξιολογήσαμε, με θέμα τις διαστάσεις του χρόνου, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, και υπέροχες μείξεις που ξυπνούν γευστικές μνήμες και φέρνουν πρωτόγνωρες εμπειρίες.
Iδιοκτήτης: Βασίλης Κυρίτσης, Γιώργος Καίσαρης, Θάνος Τσουνάκας, Λευτέρης Γεωργόπουλος, Νίκος Μπάκουλης, Βασίλης Κυρίτσης , Γιώργος Καίσαρης, Θανάσης Τσουνάκας, Λευτέρης Γεωργόπουλος, Νίκος Μπάκουλης
Head Bartender: Βασίλης Κυρίτσης, Νίκος Μπάκουλης, Βασίλης Κυρίτσης , Νίκος Μπάκουλης
Bartender: Δημήτρης Νταφόπουλος, Κυριακή Φουντουκίδου, Παναγιώτης Κανατσούλης
Πραξιτέλους 30, κέντρο
2103232682
www.theclumsies.gr
facebook.com/The-Clumsies-1522440224704315/
Οι χορηγοί των αθηνόραμα Bar Awards - Shaker Trophy 2017 συμμετείχαν ενεργά σε όλο το φετινό σαφάρι. Ειδικότερα το Perrier και το Lipton Ice tea, κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης των bar της Ελλάδας, αποτέλεσαν τον καμβά για ευρηματικά tailor made cocktails, χωρίς αλκοόλ. Δοκιμάσαμε πολλές ωραίες εκδοχές, οι καλύτερες βραβεύτηκαν από το Perrier και τη Lipton.
Στο «Baba Au Rum», με φόντο τους φοίνικες και εισιτήριο το on the spot cocktail Tiki Soda, κάναμε ένα απολαυστικό εξωτικό ταξίδι. Το Perrier μπήκε σε ποτήρι highball και ανακατεύτηκε με το ιδιαίτερο τροπικό σιρόπι μαρακούγια, αρωματικό κεράσι, πικάντικο μπαχάρι και ζωηρά εσπεριδοειδή. Οι παιχνιδιάρικες φυσαλίδες του Perrier ανέβασαν τις εντάσεις στον ουρανίσκο ακόμα παραπάνω και κέρδισαν τις εντυπώσεις. Το αποτέλεσμα, ένα ευχάριστο cocktail χωρίς αλκοόλ, αλλά γεμάτο πλούσιες και σύνθετες νότες που μένουν ως επίγευση και σε κάνουν να περνάς καλά.
Στο «Borsalino» ο Σταμάτης Σταματιάδης ακολούθησε πιστά τις οργανοληπτικές κατευθύνσεις της επιτροπής και χτύπησε στο σέικερ το απόλυτο customize cocktail. Βασικό στοιχείο της επιτυχημένης γεύσης, το Lipton Ice tea λεμόνι, που έκανε εξαιρετικό ντουέτο με το μέλι, το χρένο και το βασιλικό. H καλή οξύτητα του τσαγιού έδωσε έχτρα φρεσκάδα και όγκο στο no alcohol cocktail και ισορρόπησε με μαγικό τρόπο τη γλυκύτητα του μελιού. Αξίζει κάποιος να το δοκιμάσει, ως εναλλακτικό aperitivo, και να φρεσκάρει αμέσως τον ουρανίσκο του. Το μυστικό είναι το Lipton να είναι παγωμένο και να ανακατευτεί καλά με το μέλι.