Έπειτα από έντεκα χρόνια εξαιρετικής πορείας στο χώρο, ο Χάρης Δάρρας δημιούργησε μαζί με τους Λευτέρη και Γιάννη Μπακόπουλο και Ιάκωβο Αποστολάτο το Mr Peacock στο Χαλάνδρι. Το all day bar κερδίζει πολλούς πόντους με τα πολύχρωμα καθιστικά και τα εντυπωσιακά φωτιστικά του από διαφορετικά υλικά. Όσο για τον κατάλογό του οι συνταγές έχουν έντονη pop διάθεση, είναι ευκολόπιοτες και πολύ ευχάριστες. Ξεχωρίζει το σύνθετο Selfiz όπως και το εμφιαλωμένο Negroni. Extra bonus τα νόστιμα εδέσματα που συνοδεύουν τα κοκτέιλ.
Iδιοκτήτης: Ιάκωβος Αποστολάτος, Λευτέρης και Γιάννης Μπακόπουλος, Χάρης Δάρρας, Ιάκωβος Αποστολάτος , Λευτέρης Μπακόπουλος , Χάρης Δάρρας
Head Bartender: Γιάννης Αλεξόπουλος, Χάρης Δάρρας
Bartender: Τάσος Σουνδιάς, Ιούλιος Κατσαούνης,Ιάσονας Παπαδόπουλος, Λευτέρης Πετρογιωργάκης
Κατσουλιέρη 7, Χαλάνδρι
2106800390
facebook.com/mrpeacockathens
Οι χορηγοί των αθηνόραμα Bar Awards - Shaker Trophy 2017 συμμετείχαν ενεργά σε όλο το φετινό σαφάρι. Ειδικότερα το Perrier και το Lipton Ice tea, κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης των bar της Ελλάδας, αποτέλεσαν τον καμβά για ευρηματικά tailor made cocktails, χωρίς αλκοόλ. Δοκιμάσαμε πολλές ωραίες εκδοχές, οι καλύτερες βραβεύτηκαν από το Perrier και τη Lipton.
Στο «Baba Au Rum», με φόντο τους φοίνικες και εισιτήριο το on the spot cocktail Tiki Soda, κάναμε ένα απολαυστικό εξωτικό ταξίδι. Το Perrier μπήκε σε ποτήρι highball και ανακατεύτηκε με το ιδιαίτερο τροπικό σιρόπι μαρακούγια, αρωματικό κεράσι, πικάντικο μπαχάρι και ζωηρά εσπεριδοειδή. Οι παιχνιδιάρικες φυσαλίδες του Perrier ανέβασαν τις εντάσεις στον ουρανίσκο ακόμα παραπάνω και κέρδισαν τις εντυπώσεις. Το αποτέλεσμα, ένα ευχάριστο cocktail χωρίς αλκοόλ, αλλά γεμάτο πλούσιες και σύνθετες νότες που μένουν ως επίγευση και σε κάνουν να περνάς καλά.
Στο «Borsalino» ο Σταμάτης Σταματιάδης ακολούθησε πιστά τις οργανοληπτικές κατευθύνσεις της επιτροπής και χτύπησε στο σέικερ το απόλυτο customize cocktail. Βασικό στοιχείο της επιτυχημένης γεύσης, το Lipton Ice tea λεμόνι, που έκανε εξαιρετικό ντουέτο με το μέλι, το χρένο και το βασιλικό. H καλή οξύτητα του τσαγιού έδωσε έχτρα φρεσκάδα και όγκο στο no alcohol cocktail και ισορρόπησε με μαγικό τρόπο τη γλυκύτητα του μελιού. Αξίζει κάποιος να το δοκιμάσει, ως εναλλακτικό aperitivo, και να φρεσκάρει αμέσως τον ουρανίσκο του. Το μυστικό είναι το Lipton να είναι παγωμένο και να ανακατευτεί καλά με το μέλι.