Το «Old Dog» στον πεζόδρομο της Σαρδέων έβαλε τη Νέα Φιλαδέλφεια στο χάρτη της αθηναϊκής bartending σκηνής. Ο χώρος είναι μοντέρνος, καλόγουστος, με πολλά βιομηχανικά στοιχεία και μια από τις μεγαλύτερες μπάρες της πόλης. Όσον αφορά τα cocktails, τόσο ο πρώτος όσο και ο δεύτερος κατάλογος αντλούν έμπνευση από διάσημες ράτσες κυνηγόσκυλων και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Αξίζει να προσθέσουμε ότι εδώ δίνουν βάρος στις πρώτες ύλες και παίζουν με καινοτόμους συνδυασμούς.
Iδιοκτήτης: Απόστολος Μπορσοβάνας, Κωνσταντίνος Μπρατσιάκος, Παναγιώτης Καναβέτας, Πάνος Δεμοίρος, Απόστολος Μπορσοβάνας, Κωνσταντίνος Μπρατσιάκος , Παναγιώτης Καναβέτας , Πάνος Δεμοίρος
Head Bartender: Παναγιώτης Καναβέτας, Παναγιώτης Καναβέτας
Bartender: Κωνσταντίνος Ζησόπουλος, Χρήστος Σολωμός, Γιώργος Γιαννόπουλος, Δημήτρης Μυλωνάς, Ηλίας Γκιβισής, Νικόλαος Φωτόπουλος, Φώτης Παλαμίδας
Σαρδέων 6, Ν. Φιλαδέλφεια
2167002652
www.olddog.gr
Οι χορηγοί των αθηνόραμα Bar Awards - Shaker Trophy 2017 συμμετείχαν ενεργά σε όλο το φετινό σαφάρι. Ειδικότερα το Perrier και το Lipton Ice tea, κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης των bar της Ελλάδας, αποτέλεσαν τον καμβά για ευρηματικά tailor made cocktails, χωρίς αλκοόλ. Δοκιμάσαμε πολλές ωραίες εκδοχές, οι καλύτερες βραβεύτηκαν από το Perrier και τη Lipton.
Στο «Baba Au Rum», με φόντο τους φοίνικες και εισιτήριο το on the spot cocktail Tiki Soda, κάναμε ένα απολαυστικό εξωτικό ταξίδι. Το Perrier μπήκε σε ποτήρι highball και ανακατεύτηκε με το ιδιαίτερο τροπικό σιρόπι μαρακούγια, αρωματικό κεράσι, πικάντικο μπαχάρι και ζωηρά εσπεριδοειδή. Οι παιχνιδιάρικες φυσαλίδες του Perrier ανέβασαν τις εντάσεις στον ουρανίσκο ακόμα παραπάνω και κέρδισαν τις εντυπώσεις. Το αποτέλεσμα, ένα ευχάριστο cocktail χωρίς αλκοόλ, αλλά γεμάτο πλούσιες και σύνθετες νότες που μένουν ως επίγευση και σε κάνουν να περνάς καλά.
Στο «Borsalino» ο Σταμάτης Σταματιάδης ακολούθησε πιστά τις οργανοληπτικές κατευθύνσεις της επιτροπής και χτύπησε στο σέικερ το απόλυτο customize cocktail. Βασικό στοιχείο της επιτυχημένης γεύσης, το Lipton Ice tea λεμόνι, που έκανε εξαιρετικό ντουέτο με το μέλι, το χρένο και το βασιλικό. H καλή οξύτητα του τσαγιού έδωσε έχτρα φρεσκάδα και όγκο στο no alcohol cocktail και ισορρόπησε με μαγικό τρόπο τη γλυκύτητα του μελιού. Αξίζει κάποιος να το δοκιμάσει, ως εναλλακτικό aperitivo, και να φρεσκάρει αμέσως τον ουρανίσκο του. Το μυστικό είναι το Lipton να είναι παγωμένο και να ανακατευτεί καλά με το μέλι.