Ήδη από την είσοδο νιώθεις τον αισθησιασμό της Άπω Ανατολής να σε τυλίγει. Το ξύλο, το μπαμπού, το μάρμαρο και το μετάξι δημιουργούν το κατάλληλο Asian σκηνικό για να απολαύσεις τα εντυπωσιακά cocktails, με πρωταγωνιστές το σάκε, το τσάι και το γιαπωνέζικο ουίσκι. Ο Σπύρος Κερκύρας δίνει ρεσιτάλ δημιουργικότητας, σερβίροντας ένα εξαιρετικό Martini με gin, σάκε, βερμούτ και γαρνιτούρα σασίμι σολομού ψεκασμένο με κίμτσι. Κι αυτό είναι ένα μόνο παράδειγμα. Οι μείξεις του συνδυάζονται εύκολα με υπέροχα maki rolls και νόστιμα bao, ενώ η υψηλή γαστρονομική κουζίνα του Γιώργου Βενιέρη δίνει μια πιο ολοκληρωμένη πρόταση για food and cocktail pairing.
Iδιοκτήτης: Γιάννης Μωραΐτης, Γιάννης Μωράκης, Μανώλης Πλατής , Γιάννης Μωραϊτης , Γιάννης Μωράκης , Μανώλης Πλατής
Επιμέλεια λίστας: Σπύρος Κερκύρας, Σπύρος Κερκύρας
Bartender: Κωνσταντίνος Αμανατίδης, Κωνσταντίνος Αμανατίδης
Δηλιγιάννη 54, Κηφισιά
2108018515
www.oozora.gr
Οι χορηγοί των αθηνόραμα Bar Awards - Shaker Trophy 2017 συμμετείχαν ενεργά σε όλο το φετινό σαφάρι. Ειδικότερα το Perrier και το Lipton Ice tea, κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης των bar της Ελλάδας, αποτέλεσαν τον καμβά για ευρηματικά tailor made cocktails, χωρίς αλκοόλ. Δοκιμάσαμε πολλές ωραίες εκδοχές, οι καλύτερες βραβεύτηκαν από το Perrier και τη Lipton.
Στο «Baba Au Rum», με φόντο τους φοίνικες και εισιτήριο το on the spot cocktail Tiki Soda, κάναμε ένα απολαυστικό εξωτικό ταξίδι. Το Perrier μπήκε σε ποτήρι highball και ανακατεύτηκε με το ιδιαίτερο τροπικό σιρόπι μαρακούγια, αρωματικό κεράσι, πικάντικο μπαχάρι και ζωηρά εσπεριδοειδή. Οι παιχνιδιάρικες φυσαλίδες του Perrier ανέβασαν τις εντάσεις στον ουρανίσκο ακόμα παραπάνω και κέρδισαν τις εντυπώσεις. Το αποτέλεσμα, ένα ευχάριστο cocktail χωρίς αλκοόλ, αλλά γεμάτο πλούσιες και σύνθετες νότες που μένουν ως επίγευση και σε κάνουν να περνάς καλά.
Στο «Borsalino» ο Σταμάτης Σταματιάδης ακολούθησε πιστά τις οργανοληπτικές κατευθύνσεις της επιτροπής και χτύπησε στο σέικερ το απόλυτο customize cocktail. Βασικό στοιχείο της επιτυχημένης γεύσης, το Lipton Ice tea λεμόνι, που έκανε εξαιρετικό ντουέτο με το μέλι, το χρένο και το βασιλικό. H καλή οξύτητα του τσαγιού έδωσε έχτρα φρεσκάδα και όγκο στο no alcohol cocktail και ισορρόπησε με μαγικό τρόπο τη γλυκύτητα του μελιού. Αξίζει κάποιος να το δοκιμάσει, ως εναλλακτικό aperitivo, και να φρεσκάρει αμέσως τον ουρανίσκο του. Το μυστικό είναι το Lipton να είναι παγωμένο και να ανακατευτεί καλά με το μέλι.