Η πρώτη vermuteria της Ελλάδας έχει ιταλική φινέτσα, μια αξιοζήλευτη συλλογή βερμούτ και μια άψογα ενορχηστρωμένη ομάδα στην μπάρα με μαέστρο τον Μανώλη Λυκιαρδόπουλο – στοιχεία που την έφεραν γρήγορα στην πρώτη γραμμή της αθηναϊκής μπαρ σκηνής. Ο τοίχος με την ταπετσαρία-κήπο πίσω από την μπάρα παραπέμπει στα βότανα του τιμώμενου ποτού, τα ίδια που εμπνέουν και την πρωτότυπη λίστα «Garden in a Bottle», όπου το βερμούτ αναλύεται και μεταφράζεται σε ιδιοφυή cocktails ή απλώς στην «3 Bottles Negroni Experience», μια τριπλή εμπειρία βερμούτ σε ένα σερβίρισμα.
Iδιοκτήτης: Θάνος Τσουνάκας, Λευτέρης Γεωργόπουλος, Γιώργος Καίσαρης, Μανώλης Λυκιαρδόπουλος , Γιώργος Καίσαρης , Θανάσης Τσουνάκας, Λευτέρης Γεωργόπουλος, Μανώλης Λυκιαρδόπουλος
Head Bartender: Μανώλης Λυκιαρδόπουλος, Μανώλης Λυκιαρδόπουλος
Bartender: Steve Ajulo, Αλέξανδρος Στεπτσένκο, Λευτέρης Δημητρακόπουλος, Αλέξανδρος Στεπτσένκο, Λευτέρης Δημητρακόπουλος, Φίλιππος Τασούλας
Σκουλενίου 2, κέντρο
2103314674
facebook.com/Odori-Vermuteria-Di-Atene-1020486714694919
Οι χορηγοί των αθηνόραμα Bar Awards - Shaker Trophy 2017 συμμετείχαν ενεργά σε όλο το φετινό σαφάρι. Ειδικότερα το Perrier και το Lipton Ice tea, κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης των bar της Ελλάδας, αποτέλεσαν τον καμβά για ευρηματικά tailor made cocktails, χωρίς αλκοόλ. Δοκιμάσαμε πολλές ωραίες εκδοχές, οι καλύτερες βραβεύτηκαν από το Perrier και τη Lipton.
Στο «Baba Au Rum», με φόντο τους φοίνικες και εισιτήριο το on the spot cocktail Tiki Soda, κάναμε ένα απολαυστικό εξωτικό ταξίδι. Το Perrier μπήκε σε ποτήρι highball και ανακατεύτηκε με το ιδιαίτερο τροπικό σιρόπι μαρακούγια, αρωματικό κεράσι, πικάντικο μπαχάρι και ζωηρά εσπεριδοειδή. Οι παιχνιδιάρικες φυσαλίδες του Perrier ανέβασαν τις εντάσεις στον ουρανίσκο ακόμα παραπάνω και κέρδισαν τις εντυπώσεις. Το αποτέλεσμα, ένα ευχάριστο cocktail χωρίς αλκοόλ, αλλά γεμάτο πλούσιες και σύνθετες νότες που μένουν ως επίγευση και σε κάνουν να περνάς καλά.
Στο «Borsalino» ο Σταμάτης Σταματιάδης ακολούθησε πιστά τις οργανοληπτικές κατευθύνσεις της επιτροπής και χτύπησε στο σέικερ το απόλυτο customize cocktail. Βασικό στοιχείο της επιτυχημένης γεύσης, το Lipton Ice tea λεμόνι, που έκανε εξαιρετικό ντουέτο με το μέλι, το χρένο και το βασιλικό. H καλή οξύτητα του τσαγιού έδωσε έχτρα φρεσκάδα και όγκο στο no alcohol cocktail και ισορρόπησε με μαγικό τρόπο τη γλυκύτητα του μελιού. Αξίζει κάποιος να το δοκιμάσει, ως εναλλακτικό aperitivo, και να φρεσκάρει αμέσως τον ουρανίσκο του. Το μυστικό είναι το Lipton να είναι παγωμένο και να ανακατευτεί καλά με το μέλι.