Ιταλικός αέρας, homemade blends και μια αξιοζήλευτη συλλογή βερμούτ, που αξιοποιείται σε γοητευτικές μείξεις από τον μαέστρο του είδους Μανώλη Λυκιαρδόπουλο, δίνουν επάξια στο κομψό αθηναϊκό μπαρ τον τίτλο της vermuteria. Οι φυλλωσιές της ταπετσαρίας παραπέμπουν στα βότανα του τιμώμενου ποτού, που εδώ εκφράζεται με ιδανικό τρόπο σε κάθε μορφή του.
Iδιοκτήτης: Γιώργος Καίσαρης , Θανάσης Τσουνάκας, Λευτέρης Γεωργόπουλος, Μανώλης Λυκιαρδόπουλος
Head Bartender: Μανώλης Λυκιαρδόπουλος
Bartender: Αλέξανδρος Στεπτσένκο, Λευτέρης Δημητρακόπουλος, Φίλιππος Τασούλας
Σκουλενίου 2, κέντρο
2103314674
facebook.com/Odori-Vermuteria-Di-Atene-1020486714694919
Οι χορηγοί των αθηνόραμα Bar Awards 2018 είχαν ενεργή συμμετοχή καθ’ όλη τη διάρκεια του σαφάρι. Το Brugal Extra Viejo, το Perrier και η Mdry Mastiha αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για δημιουργικά και πρωτότυπα tailor-made cocktails και mocktails. Ιδιαίτερα διαδραστικός ήταν ο ρόλος του Lipton Ice Tea το οποίο πραγματοποίησε, σε συνεργασία με το «αθηνόραμα», διαγωνισμό για τον καλύτερο Lipton Bartender.
Στη μεγάλη και στιβαρή μπάρα του «Grooove» απολαύσαμε ένα σοφιστικέ και πληθωρικό κοκτέιλ με καμβά το Brugal Extra Viejo. Σε ποτήρι old fashioned με ένα εξαιρετικό κομμάτι πάγου προστέθηκε το premium ρούμι της Δομινικανής Δημοκρατίας κι εμπλουτίστηκε με ένα πολύ καλό cold brew και αρωματικές νότες από βερμούτ και Campari. Τo αποτέλεσμα; Ένα σύνθετο κοκτέιλ με αρώματα μπαχαρικών, φρούτων και σοκολάτας και γεύση που ισορροπεί ανάμεσα στις πικρές νότες του καφέ και τις γλυκές νότες του ρουμιού.
Στο ανανεωμένο «Old Dog» ο Παναγιώτης Καναβέτας δημιούργησε on the spot για την επιτροπή ένα απαιτητικό κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ, με πρωταγωνίστριες τις ζωηρές και φινετσάτες φυσαλίδες του Perrier. Σε ένα ψηλό ποτήρι έβαλε πρώτα ένα νόστιμο σιρόπι μπαχαρικών, το ανακάτεψε με φρέσκους χυμούς εσπεριδοειδών και απογέμισε με το Νο 1 φυσικό ανθρακούχο νερό. Κάθε γουλιά ήταν κι ένα κύμα δροσιάς στον ουρανίσκο – μια ευχάριστη αίσθηση που διαρκούσε και στην επίγευση. Αξίζει να δοκιμάσετε αυτό το διαφορετικό spritz, από το οποίο δεν λείπει διόλου το αλκοόλ.
O Δημήτρης Παπαϊωάννου στο «El Jiron», ως σύγχρονος αλχημιστής, μαγειρεύει με φαντασία τα συστατικά σε κάθε κοκτέιλ του. Το ίδιο έκανε ακολουθώντας πιστά τις οργανοληπτικές κατευθύνσεις της επιτροπής κι ετοίμασε το καλύτερο κοκτέιλ με Mdry Mastiha. Συνδύασε το spirit μαστίχας με λικέρ μανταρίνι και σιρόπι πικραμύγδαλο, δημιουργώντας μια απόλυτα μεσογειακή μείξη που μας ταξίδεψε σε καλοκαιρινούς προορισμούς με τα δυνατά αρώματα και την απολαυστική της επίγευση.
To Lipton ice Tea μαζί με το «αθηνόραμα» και τον βραβευμένο mixologist Μανώλη Λυκιαρδόπουλο πραγματοποίησαν το διαγωνισμό για τον καλύτερο Lipton Bartender. Ταλαντούχοι bartenders από την Αθήνα και την επαρχία εμπνεύστηκαν πρωτότυπες συνταγές mocktails με βασικό συστατικό τις δροσερές και παιχνιδιάρικες γεύσεις του Lipton Ice Tea και στη συνέχεια τις έβαλαν στα σέικερ μαζί με αναπάντεχα υλικά. Αυτό που κατάφερε να ξεχωρίσει ήταν το Like a Virgin του Αντώνη Τσακίρη από το μπαρ «Φάμπριca» στη Δράμα. Ο Αντώνης δημιούργησε ένα δροσερό κι εκρηκτικό κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ, με Ice Tea ροδάκινο, φρέσκο χυμό λεμονιού και ροζ γκρέιπφρουτ αλλά και πουρέ πράσινου μήλου. Η τελευταία –εντυπωσιακή– πινελιά ήταν ένας μοριακός αφρός από Lipton Ice Green Tea Lemon και μέλι.