× Ο θεσμός Οι nominations του 2019 Τα βραβευμένα bars του 2018 Spirit News Χορηγοί

Upupa Epops

Έντονος εξωτισμός στα Κάτω Πετράλωνα

Μόλις περάσεις την πόρτα του Upupa Epops, κάνεις αμέσως ένα flash back, στην παλιά Αθήνα. Μια υπέροχη αυλή ενώνει τρία αναπαλαιωμένα κτίρια και όλα μαζί γίνονται ένα ξεχωριστό και ατμοσφαιρικό μπαρ, που σε κάθε γωνιά φωνάζει γούστο. Η ομάδα της μπάρας είναι πολύ δυνατή, με κεντρική φιγούρα την έμπειρη Μάρφη Μπάλη. Η Μάρφη έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής σε αρκετά hot spot και στο Upupa Epops έχει ανεβάσει ακόμα περισσότερο τον πήχη, με cocktails που μιλάνε κατευθείαν στον ουρανίσκο μας.


Πρωταγωνιστές σε όλες τις μείξεις είναι τα spirits και τα φοβερά φρέσκα υλικά. Όλοι η χυμοί και τα σιρόπια φτιάχνονται in house, εκείνη τη στιγμή. Κάθε συνταγή είναι ιδιαίτερη και σε κερδίζει, όχι με αισθητικά τερτίπια και φιοριτούρες, αλλά μόνο με τη γεύση. Μια τέτοια περίπτωση είναι το Likikoi -φρούτα του πάθους στα Χαβανέζικα. Αμέσως, σκάνε τα αρώματα των λουλουδιών, του passion fruit και του ginger. Στο στόμα μπαίνει γλυκά και μετά εξελίσσει πολύ ωραίες, πικάντικες νότες. Στα "οπωσδήποτε" της δοκιμής είναι το Moroccan. Σύνθετο, πολύπλοκο και σοφιστικέ, ανακατεύει το ρούμι με τα φρούτα, τον καπνό και το σέλερι. Ένα ακόμα must taste, που δεν μπορείς αν δοκιμάσεις να ξεχάσεις, είναι το Amnisia. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο tiki cocktail, με έντονο εξωτισμό.


 Πέρα από τα cocktails, που είναι ένα και ένα, στο Upupa Epops υπάρχει και ένας μελετημένος κατάλογος με συνοδευτικά πιάτα, με την υπογραφή του Κώστα Τσίγκα. Για παράδειγμα, η ταλιάτα του είναι μαλακή και πεντανόστιμη ενώ highiligts αποτελούν οι πίτσες, ειδικά η vegan. Να έχετε το νου σας και για τις σούπες ημέρας, είναι αρωματικές και πολύ γευστικές.

UPUPA EPOPS

Αλκμήνης 7, Κ. Πετράλωνα, Πετράλωνα
Τηλ. 2121055214

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Οι nominations του 2019

Η λίστα των nominations δεν είναι τελική και ανανεώνεται συνεχώς