× Ο θεσμός Οι nominations του 2019 Τα βραβευμένα bars του 2018 Spirit News Χορηγοί

Alexander’s Bar Μεγάλη Βρεταννία

Σπάνια spirits και ξεχωριστό service στο πιο αριστοκρατικό σκηνικό

Δεν είναι να απορεί κανείς που βραβεύτηκε από το περιοδικό Forbes ως το καλύτερο μπαρ ξενοδοχείου στον κόσμο. Η ζεστή και χαλαρωτική του ατμόσφαιρα, η σπάνια ταπισερί του 18ου αιώνα που απεικονίζει την είσοδο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Γαυγάμηλα και βρίσκεται πίσω από τον ξύλινο πάγκο του μπαρ δημιουργούν ένα classy περιβάλλον.
Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και το γεγονός ότι εδώ μπορεί να βρει κανείς μια εντυπωσιακή συλλογή από σπάνιες φιάλες, υψηλού γευστικού επιπέδου που ανεβάζουν πολύ ψηλά τη λίστα αλκοόλ του, σε συνδυασμό με μια παρουσίαση και ένα σέρβις που ταιριάζουν σε ένα εμβληματικό ξενοδοχείο, τότε μιλάμε για μια συνολική εμπειρία που τέρπει όλες τις αισθήσεις και σίγουρα αξίζει να τη ζήσει κανείς, τουλάχιστον για μια φορά, ακόμα κι αν το κλασικό δεν είναι το στυλ του.
Από τα cocktails που δοκιμάσαμε ξεχωρίσαμε το GB Lady, με τζιν, elderflower, αγγούρι, πιπέρι και χυμό λάιμ, για το λουλουδάτο άρωμα και τη φρεσκάδα του αγγουριού. Πολύ καλό και το non alcoholic Vergin Mary με χυμό ντομάτας, λεμόνι, worcester sauce, tabasco, horseradish και αλατοπίπερο με την έντονα πικάντικη αίσθηση και το αρμονικό σύνολο.

ALEXANDER’S BAR

Βασ. Γεωργίου Α΄1 (Ξενοδ. «Grande Bretagne»), πλ. Συντάγματος, Κέντρο
Τηλ. 2103330000

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Οι nominations του 2019

Η λίστα των nominations δεν είναι τελική και ανανεώνεται συνεχώς