× Ο θεσμός Οι nominations του 2019 Τα βραβευμένα bars του 2018 Spirit News Χορηγοί

Nikkei

Restaurant-bar με αξιόπιστη κουζίνα Nikkei και πολύ καλό μπαρ με ιέρεια τη Μαίρη Ταλαιπώρου

Hot point στο Κολωνάκι και ένα από τα λίγα σημεία της πόλης που προτείνουν ιαπωνική – περουβιανή κουζίνα. Το Nikkei είναι place to be. Φυσικά αυτό δεν οφείλεται μόνο στο περιβάλλον και στο περιεχόμενο των πιάτων που θα βάλετε στο τραπέζι σας. Οφείλεται σε πολύ σημαντικό βαθμό και στην πρόταση που κάνει το bar του Nikkei και στην ιέρεια αυτού την Μαίρη Ταλαιπώρου.


Ο χώρος είναι ατμοσφαιρικός, με διακριτικό επαρκή φωτισμό, το ξύλο κυριαρχεί και το decor παραπέμπει ελαφρά σε διάσημο ανάλογο χώρο στην Ιβηρική Χερσόνησο.


Ξεκινώντας από το bar θα πω ότι ο επικεφαλής Σπύρος Κερκύρας και η Μαίρη Ταλαιπώρου έχουν κάνει μια πολύ καλή δουλειά δημιουργώντας δύο κατηγορίες cocktails. Η πρώτη έχει σαν κεντρικό άξονα τη φιλοσοφία του sour και το Pisco με ενδιαφέροντα εκπρόσωπο μεταξύ άλλων το Sakura-Maru όπου το Pisco (Mosto Verde) συνδυάζεται με χυμό lime, εκχύλισμα πιπεριού σε μέλι και αρωματικά bitters. Η δεύτερη είναι μια μικρή πολυσυλλεκτική λίστα με ενδιαφέρουσες γευστικές προσεγγίσεις, το Ojos de Bruja με βάση μια αρωματισμένη βότκα που παραπέμπει σε μια φευγάτη εκδοχή bloody Mary.


Πολλά από τα cocktails είναι σχεδιασμένα με τρόπο που επιτρέπει έναν αρμονικό συνδυασμό με τα πιάτα που προτείνει το Nikkei και που υπογράφει ο Θάνος Στασινός και εκτελεί ο Σπύρος Μαυροειδής. Ανυπερθέτως, θα δοκιμάσετε ένα εξαίρετο συνδυασμό από causas (βάση η πατάτα), ένα πρωτότυπο ceviche με πετροσωλήνα και ένα πολύ καλό λαβράκι με κίμτσι και νήμα τσίλι.
 

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Οι nominations του 2019

Η λίστα των nominations δεν είναι τελική και ανανεώνεται συνεχώς