× Ο θεσμός Οι nominations του 2019 Τα βραβευμένα bars του 2018 Spirit News Χορηγοί

Maverick

Απρόσμενη, ευχάριστη και δυνατή γεύση Νέας Ορλεάνης στην Πάτρα

Σε μια πόλη ζωντανή και ζωηρή όπως είναι η Πάτρα, τα bar spot είναι ζητούμενο. Με ένα πρώτο σαφάρι καταμετράς πολλά, όταν όμως πρέπει να τα τσεκάρεις εις βάθος είναι πολύ λίγα αυτά που κουμπώνουν με τη μελετημένη cocktail φιλοσοφία.
Ένα από αυτά που ξεχωρίζει στα Υψηλά Αλώνια είναι το Maverick.


To αεράτο, κομψό και minimal bar restaurant φέρει την υπογραφή του πολύ καλού bartender Ντίνου Διαμαντή. Ο Ντίνος επέλεξε τη γενέτειρά του για υλοποιήσει το όνειρό του, ένα καλό bar, που δεν ακολουθεί την πεπατημένη, αλλά ανατρέπει τις πίνειν συνήθειες της Πάτρας και ανεβάζει το level της fine drinking εμπειρίας. Γι αυτό διάλεξε έναν κουκλίστικο χώρο, που ντύθηκε με το γούστο της Κρυσταλίνας Διονυσοπούλου, το έτερον ήμισυ του Ντίνου. Οι δυο τους, μέσα από το στιλάτο Maverick μας ταξιδεύουν στη Νέα Ορλεάνη. Όλα τα ποτά, τα cocktails, η διακόσμηση, η μουσική είναι εμπνευσμένα από τον φοβερό προορισμό. Τα highligts είναι πολλά, από την καλή φιλοξενία, την εντυπωσιακή ξύλινη μπάρα, τα signature cocktails μέχρι τα νόστιμα πιάτα.
Στην πρώτη ενότητα του bar, o Nτίνος και η Κρυσταλίνα κάνουν εξαιρετικό δίδυμο. Οι δυο τους έχουν δημιουργήσει όλες τις συνταγές, που αφορούν ποτά με χαρακτήρα και ελκυστικές ιδιαιτερότητες. Ένα τέτοιο είναι το «Crystaline», σύνθετο, τροπικό, πικάντικο, με ωραία ισορροπία ανάμεσα στο γλυκό, ξινό και πικρό. Πολύ ευχάριστο είναι το Μandel με έντονη μύτη και γεμάτο στόμα με νότες curacao και ανανά. Αγαπημένο και σοφιστικέ είναι το Maverick, του οποίου ένα από τα ατού είναι τα φοβερά αρώματα εσπεριδοειδών, κυρίως του περγαμόντου.


Εκτός από τα inhouse, στη μπάρα του Maverick πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε και τις πειραγμένες κλασικές μείξεις. Το Negroni Caffé έχει μια συγκλονιστική εξέλιξη στο στόμα και το Manhattan παίζει με εκπληκτικές δόσεις bitter γλυκόριζας.
Σε εξίσου καλό επίπεδο είναι τα πιάτα, με american λογική. Πολύ καλά κρέατα, αφού ο Ντίνος έχει ανακαλύψει κοντά έναν μικρό παραγωγό, και σούπερ burgers.

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Οι nominations του 2019

Η λίστα των nominations δεν είναι τελική και ανανεώνεται συνεχώς