× Ο θεσμός Οι nominations του 2019 Τα βραβευμένα bars του 2018 Spirit News Χορηγοί

Red Door

Από την Ανατολή στην κουζίνα, καλοστημένα cocktails στη μπάρα

Restaurant-Bar στην πολυσύχναστη και κοσμική Τσακάλωφ, που στα πρώτα του βήματα απαιτούσε από τους πελάτες να… αφήνουν (τρόπος του λέγειν) τα παπούτσια τους στην είσοδο, κάτι που πλέον δεν ισχύει. Ενδιαφέρον περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από την παρουσία  7-8 σεπαρέ με κουρτίνες που σε απομονώνουν από το υπόλοιπο περιβάλλον. Το στοιχείο παρουσιάζει ενδιαφέρον για το πρώτο συνθετικό (restaurant) οι κουρτίνες όμως περιττεύουν σε ότι αφορά το δεύτερο συνθετικό (bar), το οποίο απαιτεί εξωστρέφεια κ.λπ.


Σε ότι αφορά τις γεύσεις, η πρωτοτυπία συνίσταται στο yakiuiku ήτοι στο ψήσιμο (κρέας, λαχανικά), το οποίο γίνεται στο τραπέζι, χάρη σε μία σχάρα ενσωματωμένη στο τραπέζι. Χαριτωμένο και πρωτότυπο για την Αθήνα, «δουλεύει» για όσους ξέρουν να διαχειριστούν σωστά το κρέας. Κατά τα άλλα, η κουζίνα κοιτάζει ευθεία την χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου με ενδιαφέροντα αποτελέσματα.


Η μπάρα τελεί κάτω από την υψηλή επιστασία των Μπάκουλη – Κυρίτση (Clumsies) και τα καταφέρνει με επάρκεια. Το σύνολο συνδυαστικά φαγητό/cocktails παρουσιάζει ενδιαφέρον και αξίζει μια λοξοδρόμηση.

RED DOOR

Τσακάλωφ 6, Κολωνάκι
Τηλ. 2103647712

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Οι nominations του 2019

Η λίστα των nominations δεν είναι τελική και ανανεώνεται συνεχώς