× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2018

Β/2

Ο ήχος σε εντυπωσιακό μιξάζ με τα cocktails

Ένα από τα talk of the town bar της φετινής χρονιάς μας συστήθηκε με ένα καινοτόμο κατάλογο, που αξίζει ιδιαίτερη προσοχή και δοκιμές. Το Β/2 δημιούργησε συνταγές ακολουθώντας την επίδραση του ήχου. Ο James McLintock, επικεφαλής του προγράμματος sound research, υποστηρίζει ότι «ο εγκέφαλός μας επεξεργάζεται διαρκώς ερεθίσματα που λαμβάνει όσο εμείς πίνουμε ή τρώμε, προκείμενου να συλλέξει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες από την εκάστοτε εμπειρία και ο ήχος είναι ο βασικός παράγοντας αυτής της διαδικασίας».


Ένας ήχος μπορεί να ανακαλέσει μνήμες και να προκαλέσει συναισθήματα. Σύμφωνα με τα παραπάνω, ο κατάλογος του Β/2 χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες ηχητικών φασμάτων: υψηλό, μεσαίο και μπάσο. Στις υψηλές συχνότητες έχουμε μείξεις ζωηρές, με υψηλή οξύτητα, φρεσκάδα και ισορροπία ανάμεσα στο αλκοόλ και τη γλυκύτητα. Στις μεσαίες βρίσκουμε cocktails με προσωπικότητα, πιο στρογγυλά και σοφιστικέ, ενώ στις μπάσες τα ποτά είναι πιο αναπάντεχα, με προχωρημένα υλικά και νοστιμιά.


Εμείς, από την πρώτη κατηγορία ξεχωρίσαμε το Shrill Twinker, ένα δροσερό cocktail γεμάτο νότες βοτάνων. Στη δεύτερη, μας έκανε εντύπωση το σύνθετο The Masker, με το πάντρεμα μπαχαρικών και καπνού και το Surrender, με το στιβαρό πάντρεμα gin, falernum, κερασιού, βενεδικτίνης και ginger Beer. Στα μπάσα, πρωτότυπο, με πολύ καλό after taste, είναι το Saw. Ένας συνδυασμός Pisco με θυμάρι.


Πολύ σημαντική δουλειά έχει γίνει στην spirit λίστα. Ο κατάλογος των ετικετών είναι μεγάλος, με σπάνιες και ιδιαίτερες φιάλες που χωρίζονται ανάλογα με τον τρόπο απόσταξης. Φυσικά, στα highligts σε ένα τέτοιο μέρος είναι ο ήχος των μουσικών επιλογών.

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019