× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2018

Τen

H πορεία της ζωής μέσα από τα cocktails

Την πρώτη επίσημη αναφορά της λέξης cocktail τη συναντάμε στην εφημερίδα «The Farmer’s Cabinet» στις 28 Απριλίου 1803: « Ήπια ένα ποτήρι cocktail, εξαιρετικό για το κεφάλι… έπειτα, πήρα τον γιατρό. Μίλησε με σοφία, μου είπε να πιω άλλο ένα».


Έτσι ξεκινάει ο κατάλογος του Τen Bar στη Λαμία και κερδίζει αμέσως τις εντυπώσεις. Μετά, καθώς τον ξεφυλλίζεις καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για μια πολύ καλή δουλειά, που θέλει πολλές αναγνώσεις με προσοχή. Με το τίτλο Life, o Zάχος Κυρίτσης μας προσκαλεί να κάνουμε μαζί ένα συναρπαστικό ταξίδι γεύσεων εμπνευσμένο από τα διαφορετικά στάδια της ζωής μας. Το ταξίδι ξεκινάει με τη « Νέα Ζωή», δηλαδή με έξι πρωτόγνωρα cocktails που μας προκαλούν έντονα συναισθήματα, όπως το παιχνιδιάρικο Forbidden Fruit. Ακολουθούν οι μέρες αθωότητας, με πολύ ευχάριστα και ζωηρά ποτά, ιδανικό για aperitivo, για παράδειγμα το εξαιρετικό Gin Bubble.


Σημαντική επόμενη στάση είναι η «Άγρια Νεότητα». Εδώ οι μείξεις είναι εκρηκτικές και προκλητικές, όπως το δυνατό Zombie και η έντονη Smoked Margarita. Αναμενόμενη συνέχεια, η περίοδος ωριμότητας, με cocktail δημιουργικά και ολοκληρωμένα, σαν το Apocalypsis και το Promise. Κατόπιν, έρχεται η σοφία, με έμπειρες συνταγές, όπως το Hippocrates και το Two Sides. Στο τέλος, αξίζουν την προσοχή μερικές mocktails προτάσεις, που έχουν χαρακτήρα, παρά την απουσία του αλκοόλ.

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019