× Ο θεσμός Οι nominations του 2019 Τα βραβευμένα bars του 2018 Spirit News Χορηγοί

Nolita

To bar του ξενοδοχείου Semiramis, στο Κεφαλάρι, έχει ιταλική φινέτσα

Το ιταλικό restaurant - bar του ξενοδοχείου Semiramis, που λειτουρεί για δεύτερη χρονιά με το όνομα Nolita, έχει δημιουργήσει ένα δικό του, πολύ διαφορετικό σκηνικό στο αρχιτεκτονικό στυλ του Rashid, που σφραγίζει ολόκληρο το ξενοδοχείο. Η ψηλοτάβανη σάλα δίνει μεγάλη χάρη στον χώρο, ενώ το ζεστό, ξύλινο στοιχείο που κυριαρχεί, βγάζει μια οικεία, ευρωπαϊκή ατμόσφαιρα, που θυμίζει παλιότερο ιταλικό ντιζάιν. Το ζωντανό μπαρ βρίσκεται μεταξύ της σάλας του εστιατορίου και της θεατρικά στημένης, ανοιχτής κουζίνας, με τα κρεμαστά μπρούτζινα τηγάνια και τις κατσαρόλες.


Tα signature cocktails του αναφέρονται επίσης στην Ιταλία, με επίκεντρο την εποχή της Αναγέννησης αλλά όχι μόνο... Έτσι, ήπιαμε το Leonard, έναν φόρο τιμής στον Λεονάρντο Ντα Βίντσι, με τον υπέροχο συνδυασμό γλυκού, πικρού και όξινου. Αποτελείται από βότκα, γαλλικό απόσταγμα αχλαδιού, αμύγδαλο, ανθόνερο, χυμό λεμονιού, κρασί πόρτο, αρωματικά bitters και ένα μυστικό συστατικό... 


Πολύ καλά και τα Death in Florence (η δική τους εκδοχή του Νεγκρόνι με τζιν, Vinsanto Σαντορίνης και Campari) και Signature, με μπράντυ σταφυλιού, κουμκουάτ και κεράσια μαρασκίνο, χυμό λεμονιού, αρωματικά bitters, ένα κοκτέιλ αέρινο, πρωτότυπο και με ενδιαφέρουσα πινελιά τη ζάχαρη εσπεριδοειδών.

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Οι nominations του 2019

Η λίστα των nominations δεν είναι τελική και ανανεώνεται συνεχώς