× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2015

Galaxy bar Hilton

Fly me to the moon… the Athens way

Cosmopolitan chic, που θα μπορούσε να βρίσκεται σε οποιαδήποτε μεγάλη πρωτεύουσα, αν δεν απλωνόταν επί πλέον μπροστά σου μια θέα που το κάνει μοναδικό και το κατατάσσει δίκαια στα 10 καλύτερα rooftop bars του κόσμου (Premier Traveller). To Galaxy, μοναδικά συνδεδεμένο με την κοσμική ζωή της πόλης των τελευταίων πέντε δεκαετιών, εξακολουθεί να είναι το ίδιο φρέσκο, γοητευτικό και σύγχρονο -ο ορισμός του all time classic. Φιλική πολυτέλεια, άψογο σέρβις, ατμοσφαιρικοί φωτισμοί, μοντέρνο στήσιμο και μια κομψή, ατελείωτη μπάρα, με τα αλκοόλ να έχουν φόντο την Ακρόπολη. Στη βεράντα, η μοναδική fish eye θέα της Αθήνας σε συνεπαίρνει, ακόμα κι αν έχεις έρθει για business κουβέντα, αν και το σημείο είναι ιδανικό μάλλον για πρόταση γάμου. Οι μουσικές αλλάζουν με τις ημέρες και τις ώρες, καλύπτοντας διαθέσεις και ηλικίες.

Αν δεν υποκύψετε σε ένα άψογο dry martini ή ένα negroni, ανάλογα με την ώρα, βουτήξτε στη λίστα με τα πολλά signature cocktails, που ετοιμάζουν οι τρεις δημιουργικοί bartenders και επιλέξτε ανάμεσα σε “γαλαξιακές” εμπνεύσεις, όπως το Neutron Star που συνδυάζει τζιν με φρέσκο κουμ κουάτ, μαρμελάδα πορτοκάλι και λικέρ κουφοξυλιάς ή τα μοριακά σαν το Molecular Cloud με βότκα, αφρό και σφαίρες μανταρινιού ή, ακόμα, τα Greek Senses σαν το Masticha Sour ή και τα Galaxy Neoclassics, κλασικά σε μοντέρνες παραλλαγές. Θα τα συνοδέψετε ιδανικά, με ζεστό ή κρύο finger food, σαν τα νόστιμα spring rolls πάπιας με μαρμελάδα μάνγκο ή κάτι σε καλοφτιαγμένο sushi από μια μεγάλη ποικιλία. Το Galaxy είναι μια κατηγορία εξόδου από μόνη της, που σε ανεβάζει, κυριολεκτικά, σε άλλο επίπεδο.


Galaxy bar, Hilton, Βασιλίσσης Σοφίας 46 τηλ. 210 7281402

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019