× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2019

9Βήτα Home Bar

Κοκτέιλ υψηλών επιδόσεων με concept τον κόσμο του ματιού

Καθαρόαιμο μπαρ χωρίς φανφάρες, καλόγουστο, χαλαρό και ζεστό, που σε κάνει  να νοιώθεις πραγματικά “σαν στο σπίτι σου”, γι αυτό και εύκολα θα συναντήσεις στην μπάρα τους καθημερινούς πιστούς του. Η καρδιά του, όμως, χτυπάει σε ψηλές συχνότητες, πράγμα που θα καταλάβεις μόλις δοκιμάσεις τα συναρπαστικά κοκτέιλ του Κωνσταντίνου Βασιλακόπουλου, που θα σε στείλουν μακριά.  Τολμηροί συνδυασμοί και προσωπικές προσεγγίσεις, που προκύπτουν φέτος με concept τον μαγικό κόσμο του “ματιού”, σε μια εμπνευσμένη λίστα του βραβευμένου bartender, με δημιουργίες, που γοητεύουν με την ισορροπία, την πρωτοτυπία και τη φινέτσα τους.

Το Sclera είναι μια εξαιρετική εκδοχή της pina colada, με αλμυρή καραμέλα από καρύδα, ένα ευγενικό σύνολο με πλούσια, εξωτική γεύση,  αλλά και υποδειγματική οξύτητα. Το Vision είναι ένα γοητευτικό σύγχρονο classic με βάση το ρούμι, σύνθετο και “ζεστό” είτε στην κρύα είτε στη ζεστή εκδοχή του. Σε άλλη συχνότητα, το Iris, όξινο και βοτανικό, συνδυάζει την τεκίλα με berries κι ελληνικά βότανα, ενώ το αλατισμένο αkai του δίνει αλμυρές νότες και το σύνολο βγαίνει πρωτότυπο κι ευγενικό. Αξίζει αναφορά και στο Bleeding Chamber, ένα  εμπνευσμένο twist του Bloody Mary, όπου ο ανανάς και τα jalapenos συνοδεύουν ισορροπημένα την τεκίλα και το μεζκάλ.

Με τέτοια κοκτέιλ στο ποτήρι, το 9Βήτα σίγουρα τοποθετείται στις πιο αξιόλογες μπάρες της Αθήνας.

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019