× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2019

The Speakeasy Floor Bar

-

Πάνω από το γνωστό Blue Cup στα Λαδάδικα βρίσκεται ένα εντυπωσιακό bar, που μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και συγκεκριμένα στην περίοδο της ποτοαπαγόρευσης. Ανεβαίνεις την σκοτεινή εσωτερική σκάλα και φτάνεις σε μια βαριά σιδερένια πόρτα. Για να την ανοίξεις πρέπει να γνωρίζεις τον κωδικό, που δεν είναι άλλος από το 1920. Στόχος του Speakeasy bar είναι να μας μεταφέρει στις δυνατές γευστικές στιγμές εκείνης της περιόδου…και το καταφέρνει, τόσο με το ιδιαίτερο vintage σκηνικό, όσο και με το μενού, που παντρεύει το χθες με το σήμερα.

Μεγάλη μαρμάρινη λευκή μπάρα, πολύ ωραίες μεταλλικές λεπτομέρειες στην απόχρωση του χρυσού, δερμάτινα στουλς και βελούδινοι καναπέδες στο χρώμα του πράσινου απογειώνονται με τα φωτιστικά αντίκες. Ο κατάλογος περιλαμβάνει οκτώ θρυλικά κλασικά cocktails με βάση την χρονολογία δημιουργίας τους, σερβιρισμένα με δυο τρόπους. Ο ένας είναι perfecte serve και ο άλλος αφορά την σύγχρονη εκδοχή από την ομάδα της μπάρας. Όλες οι παραλλαγές έχουν γίνει με σεβασμό στην πρωτότυπη συνταγή και με δημιουργικό τρόπο. Ένα παράδειγμα για δοκιμή είναι το Old Fashioned και το twist Eye Opener.

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019