× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2016

Rakkan

Fusion γεύσεις και cocktails σε "rakkan" ατμόσφαιρα

Στο ισόγειο του εμπορικού κέντρου Μελά στην Κηφισιά, κάνει αισθητή την παρουσία του τα τελευταία τρία χρόνια το Rakkan, bar restaurant με fusion Ιαπωνικές γεύσεις αλλά και ευρωπαϊκές επιρροές, premium ποτά και περίτεχνα cocktails.
Rakkan σημαίνει αισιοδοξία στα ιαπωνικά και αυτό αποπνέει η τεράστια γυάλινη πρόσοψη, που σου επιτρέπει να απολαύσεις τους 9.900 ξύλινους κύβους στην οροφή, μοναδικό γεωμετρικό design από τους αρχιτέκτονες του Κ-studio.
Η μοντέρνα αυτή ατμόσφαιρα ακολουθείται με μινιμαλισμό και στα σερβίτσια, στα έπιπλα αλλά και στο σύνολο του εστιατορίου. Ο νέος executive chef Naruse Fumiaki μαζί με τον sushi chef Νίκο Χολέβα και την ομάδα τους, προτείνουν ιδιαίτερες επιλογές σε κρύα και ζεστά ορεκτικά. Κάποια από αυτά είναι οι γαρίδες tempura με lime και σως ταρτάρ jalapeños και πικάντικης κρέμας και το carpaccio λαυράκι Ito Togarashi με τριλογία από πιπεριές.  Αναμφισβήτητα, signature πιάτο είναι το Black Cod Αλάσκας, που έχει μαριναριστεί σε υφάλμυρη γλυκιά saikyo miso και συνοδεύεται από πουρέ yuzu. Επίσης, αξίζει να αναφερθούμε στα Χοιρινά παιδάκια α λα Rakkan, τα οποία ψήνονται ήδη μαριναρισμένα στην robata με σάλτσα teriyaki, αλλά και στα signature sushi rolls Dragon, ήτοι καπνιστό χέλι με bbq sauce, τυλιγμένο σε φέτες αβοκάντο.


Τα cocktails είναι σαφώς επηρεασμένα από την ιαπωνική και περουβιανή κουλτούρα, και στα υλικά τους αλλά και στην ευφάνταστη παρουσίασή τους. Ανακαλύψτε το Μυστήριο της Γκέισας «Geisha’s Mystery» με ιαπωνικό ρούμι, πουρέ lychee και νότες πικρής λεβάντας και έπειτα δοκιμάστε το ζεστό Geisha’s Roses, sake σερβιρισμένο με ιαπωνική ιεροτελεστία και αρωματισμένο με άνθη τριαντάφυλλου, lychee και cranberries. Το Honsu είναι ένα πολυδιάστατο και πολύπλοκο μείγμα gin και λικέρ St Germain με κουφοξυλιά, που σίγουρα αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις. Οι πιο κλασικοί επίσης θα ικανοποιηθούν, αφού η ομάδα του Bar τα καταφέρνει καλά και στα classic cocktails αλλά και στα tailor made, που θα ζητήσει ο πελάτης.
Τέλος, μην αμελήσετε να δοκιμάσετε κάποιο τσάι από την μοναδική συλλογή που προσφέρεται στο μαγαζί.
Πρόκειται σίγουρα για μια αξιοσημείωτη πρόταση στη  γαστρονομική Αθήνα, είτε για βράδυ είτε για lunch, αλλά και για το νέο κυριακάτικο brunch ή ακόμα και take away.

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019