× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2016

Galaxy

Το μπαρ στην αυθεντική, παλιά του εκδοχή

Αυθεντικό ποτάδικο, με ζεστή ρετρό ατμόσφαιρα αμερικάνικου μπαρ, που δεν οφείλεται στο concept ενός διακοσμητή, αλλά την κουβαλάει πάνω από τέσσερις δεκαετίες, από το 1972, όταν το άνοιξαν ο Γιάννης και ο Δημήτρης Αλαμπάνος. Ξύλο, δέρμα και καθρέφτες, ζεστός φωτισμός, μπουαζερί καλυμμένη με παλιές αφίσες, φωτογραφίες διασημοτήτων και γνωστών ονομάτων που έπιναν τα ποτά τους εδώ -και είναι πολλές. Στον χώρο κυριαρχεί η κιμπάρικη ξύλινη μπάρα με μαξιλαράκι, ενώ στο βάθος υπάρχουν και δυο-τρία μικρά τραπεζάκια. Εδώ, δεν έρχεσαι "για να δεις και να σε δουν", αλλά για να χαρείς χαλαρά και ήσυχα το ποτό σου, straight ή κλασικό κοκτέιλ -δεν λείπει κανένα μεγάλο classic από τη λίστα- με μουσική υπόκρουση από παλιές δεκαετίες, που δένει γάντι με τον χώρο.


Χαζεύοντας την κάβα, θυμάσαι ξεχασμένες ετικέτες και φιάλες που τείνουν να εκλείψουν από τη σύγχρονη μπαρ σκηνή, παρ' ό,τι κλασικές. Η λίστα των κοκτέιλ σου θυμίζει τα νιάτα σου -αν είσαι πάλι πολύ νέος δυσκολεύεσαι να θυμηθείς τη σύνθεση του Alexander. Όλα καλοφτιαγμένα και πρώτο το Dry Martini -πώς αλλιώς θα γινόταν.  Ωραίο Sidecar, κλασικό Manhattan με Jim Beam και το δικό τους Galaxy, ένα ευχάριστο κοκτέιλ σε στυλ 80's. Τα συνοδεύεις με εξίσου παλιάς κοπής σνακ, που καταναλώνονται  ευχάριστα, όπως το κρύο πιάτο με τυριά και αλλαντικά από το οποίο δεν λείπει η ρωσική.


Το Galaxy μοιάζει με φωλιά που σε χαλαρώνει, πιστό στον ρόλο που είχαν κάποτε τα ποτάδικα. Συχνάζει κόσμος της επιχείρησης, της διανόησης και του καλλιτεχνικού χώρου, γνωστοί και άγνωστοι, με  κοινό το ότι θέλουν να πιουν μόνοι ή να συζητήσουν ήσυχα με την παρέα τους. Ο ορισμός του all time classic, χωρίς δηθενιές, κι ένας χώρος που δεν θέλεις να λείψει ποτέ από την πόλη.

GALAXY

Σταδίου 10 (εντός στοάς), Κέντρο
Τηλ. 2103227733

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019