× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2016

Bank Job

Αυτό το μπαρ ποιος θα το ληστέψει;

Το όνομα δεν είναι τυχαίο. Ανοίγοντας την πόρτα του μπαρ της οδού Κολοκοτρώνη 13, εξάλλου, το όλο σκηνικό πετυχαίνει να σου θυμήσει κάτι από ληστεία Τράπεζας, με όλα τα παρεπόμενα: χρηματοκιβώτιο (αληθινό!), τοίχοι με τούβλα, εμφανείς σωλήνες, ταβάνι με πλέγμα που υπονοεί φυλακή. Πού να το φαντάζονταν οι υπάλληλοι της Γενικής Τράπεζας, όταν καταμετρούσαν κάποτε τα χρήματα στο ίδιο σημείο… Τέλος πάντων, ο χώρος ήταν ιδανικός, η ιδέα ευφυής και το μπαρ, από το 2012 που άνοιξε, μετράει επιτυχίες: τα περισσότερα βράδυα δύσκολα βρίσκεις χώρο να τρυπώσεις μέσα.


Ο mixologist Κωνσταντίνος Στεφανάκης, μαζί με τον Θάνο Τσεκούρα και τον συνιδιοκτήτη Δημήτρη Τσάλα ετοιμάζουν υπέροχα κοκτέιλ με πρωτότυπους συνδυασμούς, πολλά home made υλικά και πετυχημένα mix. Σαν το Tutank-Jamon, όπου το Highland Park single malt αρωματισμένο με jamon, μπλέκεται με μέλι και bitters σοκολάτας και κάνει ένα κοκτέιλ κομψό, με ωραίο ταίριασμα όλων των υλικών. Ή το επίσης εξαιρετικό Ooompa Loompa, με Beefeater gin, ruby Port, ανανά, σιρόπι ginger, falernum και δυόσμο, σύνθετο, πρωτότυπο και πολύ ευχάριστο. Και η λίστα είναι γεμάτη με κοκτέιλ εμπνευσμένα και καλοφτιαγμένα. Το μπαρ, όμως, δεν αρνείται να φτιάξει και αυτό που θα του ζητήσετε.


Το Bank Job αγαπάει τα μουσικά events, τα πάρτι και τις εκθέσεις, που συχνά φιλοξενεί. Αλλά και οι guest bartenders, είναι συχνή έκπληξη. Το σίγουρο είναι πως σ' αυτό το πρωτότυπο σκηνικό δεν θα βαρεθείς ποτέ.

BANK JOB (THE)

Κολοκοτρώνη 13, Κέντρο
Τηλ. 6940634363

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019