× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2016

Τρανζίστορ

Χαλαρό, νεανικό και party lover

Αυτοχαρακτηρίζεται «bistroteque» και έτσι είναι.  Χαλαρό και αυθόρμητο, με την ατμόσφαιρα του Ψυρρή να επικρατεί και μέσα, με τη σκακιέρα για πάτωμα, τις ανάκατες αισθητικές παρεμβάσεις, το ξύλο και το ύφασμα. Εξελίσσεται γύρω από μια μπάρα σε σχήμα γάμα, ενώ το πατάρι του είναι πιο πριβέ και σαλονάτο. Με  συμπαθητικό φαγητό την ημέρα και ξέφρενα parties ειδικά τα παρασκευοσάββατα, έχει κάνει πραγματική τομή στην νεολαιίστικη αυτή «γειτονιά των αγγέλων».


Αν και δεν του φαίνεται με την πρώτη ματιά, εδώ το κοκτέιλ είναι τρόπος ζωής. Είναι εύκολο, απροσποίητο και αυθεντικό. Χωρίς πολλά στολίσματα, με απλά ποτά, κανονικές τιμές και έξυπνα υλικά. Οι bartenders ξέρουν την δουλειά τους και μιξάρουν τα υλικά με μαεστρία και γνώση, πατώντας πάνω σε κλασικά μονοπάτια, που τους οδηγούν με ασφάλεια στις απογειωτικές γεύσεις των σημερινών αλχημιστών του ποτού.


Η λίστα με τα κοκτέιλ επιμένει ελληνικά και έτσι το «old time spirit» θα το συναντήσετε κάπως έτσι: όλντ τάιμ σπίριτ! Πιστοί και εμείς λοιπόν στην πρότασή του, το απολαύσαμε με παλαιωμένη ρακί, βινεγκρέτ, μέλι και λεμόνι, μια καυτερή πρόταση, καπνιστή και ξιδάτη, εκφραστική και πολυσύνθετη. Αν, πάλι, θέλετε μια υγρή έκδοση της λεμονόπιτας, προτιμήστε το «λέμον πάι», λεμονάτο, αλλά ιδανικά ισορροπημένο με τη γλύκα, μπισκοτένιο και ωραία αλκοολικό από την βότκα που το συνοδεύει.


Το Τρανζίστορ είτε μέσα, είτε όταν βγαίνει έξω στο στενάκι του Ψυρρή, είναι μια μοναδική πρόταση για χαλαρή, άνετη, έξοδο.

ΤΡΑΝΖΙΣΤΟΡ

Πρωτογένους 10, Ψυρρή
Τηλ. 2103228658

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019