× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2016

Pairidaeza

Ανανεωμένο κλείνει δεκατρία χρόνια

Σε μια διάλεκτο της αραβικής γλώσσας σημαίνει Παράδεισος και αυτό θέλει να σου δώσει το Pairidaeza στην πολυσύχναστη, πολύβουη και ανταγωνιστική Πλατεία Καρύτση. Από μόνη της η πλατεία, είναι προορισμός. Με το θεατράκι της, τα καφέ της χειμώνα - καλοκαίρι γεμάτα  και ζωντανά και, φυσικά, τα περισσότερα να ανταγωνίζονται ποιο θα φτιάξει τα πιο έξυπνα, πρωτότυπα και δημιουργικά κοκτέιλ. Και το Pairidaeza παίζει πολύ δυνατά σ αυτό το terrain. Το concept έρχεται να συμπληρώσει η ατμοσφαιρική αισθητική του, τύπου γαλλικού μπιστρό με υπέροχα αντικέ έπιπλα, αμπαζούρ, οι πινελιές από έθνικ και ο σωστά φτιαγμένος γλυκός και ξεκούραστος φωτισμός.


Φέτος γιόρτασε τα 13 του χρόνια στη γειτονιά και είναι πια καταχωρημένο στα all time classic restaurant -bar της πόλης. Μας αρέσει τη μέρα το πατάρι του με τους καναπέδες, τις χαλαρές πολυθρόνες και τις ροτόντες να απολαμβάνουμε καφέ η ποτάκι με θέα την πλατεία. Το σέρβις είναι πάντα γρήγορο και χαμογελαστό και σου φέρνει τα υπέροχα κοκτέιλ, τα οποία μπλεντάρει μαέστρικα η μπάρα. Ξεκινά από όμορφα aperitivo, όπως το Taj Mahal, που δεν το περιμένεις για απεριτίφ να είναι τόσο πλούσιο και εντυπωσιακό, με γοητευτικά αρώματα τριαντάφυλλου, προχωράει στο Salazar με το ρούμι, το μέλι, τα bitters και την καραμέλα να σαγηνεύουν γλυκά, για να φτάσει στη προβοκατόρικη Penicillin, με το blend των καπνιστών ουίσκι, το ginger, το μέλι και το λεμόνι να απογειώνονται με το καπνιστό τυρί που το συνοδεύουν. Μουσικές χαρούμενες και από ανθρώπους με γνώση, παρεΐστικες και ψαγμένες, κάνουν το Pairidaeza στέκι.

PAIRIDAEZA

Παρνασσού 3, Πλ. Καρύτση, Κέντρο
Τηλ. 2103210233

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019